Lapplandsmat
/


local food at its best

 

Catering och plockmat - stort som smått, alltid gott

Välj mellan färdiga bufféer eller plocka ihop din egen meny. Minimiantal 10 personer. Längst ner på sidan har vi samlat tips och viktig information om portioner, leveransmöjligheter m.m. För beställning eller förfrågan, använd gärna kontaktformuläret till höger. Du hittar övriga kontaktuppgifter under fliken contact.

Lapplandsbuffé 325 kr

Svampsoppa med svamp från Auktsjaur
Grillat älginnanlår med lingonkräm, ugnsbakade rotfrukter
Rökt renstek med creme fraiche, serveras på knäckebröd
Rökt röding från Västerbotten, serveras med hjortron
Lufttorkad skinka från Norrbotten, melon
Brioche med Västerbottensost
Lingon- eller blåbärstryffel, bären från Glommersbär
Smör och brioche med Västerbottensost ingår.

Förrätter

Skaldjursbakelse                                                                   100 kr
Capresesallad                                                                         100 kr
Västerbottensostpaj med romsås                              125 kr

Varmrätter

Fläskfilé sous-vide med bearnaisesås                      215 kr
Helstekt ryggbiff, grönpepparsås, primörer        260 kr
Kycklingbröst fyllda med mozzarella
och soltorkade tomater, dragonsås                           215 kr

Desserter

Panna cotta med blåbär                                                      90 kr
Lingonparfait                                                                             90 kr
Husets vaniljglass med varma hjortron                  120 kr

Välj ett tillbehör (ingår i varmrätterna ovan)

Potatisgratäng & sallad
Potatissallad på rostad potatis, smaksatt med dijonsenap
Ugnrostade rotfrukter med grönkålspesto
Potatiskaka (tillägg 20 kr/pers)






Fiskbuffé 275 kr

Skagenröra, serveras i små glas
Gubbröra på knäckebröd
Liten portionspaj med Västerbottensost
Gravad lax med hovmästarsås
Varmrökt lax med hjortronsås
Husets inlagda sill
Kokt potatis
Vaniljpanna cotta med blåbär
Smör och hembakat bröd ingår


Plockmat på pinne 25 kr

Ost, oliv och vindruva
Tomat, basilika, fetaost
Laxboll rullad i gräslök

Plockmat i glas 35 kr

Skagenröra med tunnbröd
Laxröra med fröknäcke
Caesarsallad med minigrissini

Röror på/till bröd 25 kr

Fetaost med grillad paprika på surdegsbröd
Rödbetskräm och Brie på grovt bröd
Pepparrotskräm, paprika och färskost i tunnbrödsrulle
Ädelost och morotsmarmelad på kex
Pesto- och soltorkade tomater, på surdegsbröd

Petit choux fylld 30 kr

Laxröra med citron
Rökt lamm, creme fraiche, philadelphiaost





En normal bufféportion är ca 500 gram. Kött och fisk ca 150 gram och tillbehör 250 –350 gram. Det går oftast mindre mat till lunch än vid en middagsbuffé. Flera av smårätterna kan med fördel serveras i glas, på sked eller bröd.

Catering hämtas och återlämnas på Flygplatsrestaurangen eller levereras enligt överenskommelse. Ni har möjlighet att hyra porslin, t ex tallrikar, glas och bestick. Skadat eller förekommet porslin och annat flergångsmaterial debiteras med inköpskostnad.

 
Post
Samtal
Instagram